Honba za pokladem s Kometou

Za překrásného slunečného počasí se dne 2. 10. 2017 uskutečnila další akce pro klienty Charitního střediska Kometa, která opět byla podpořena z projektu Moravskoslezského kraje.

Canisterapie v Charitním domě pokojného stáří

Dne 9. 10. 2017 Charitní dům pokojného stáří po měsíční pauze navštívila fenka Bea se svojí paničkou Barbarou Malcherovou a předvedly nové pozoruhodné kousky.

Netradiční soutěž pro seniory v Ropici

Klienti Charitního domu pro seniory z Hnojníku byli pozváni na zajímavou akci do Domova sv. Josefa v Ropici, kde se odehrála soutěž v netradičních disciplínách. Na akci byli kromě klientů z Hnojníku a z Ropice dále přítomni i klienti Charitního domu pokojného stáří z Českého Těšína a Domova s pečovatelskou službou z Bystřice.

Jak vznikají dobrodárky v Charitním bazárku

Období letních prázdnin znamenalo pro náš Charitní bazárek čas plný nových nápadů a plánů do budoucna. O užitečnosti služby bylo v předchozím období napsáno již vícekrát. Tento článek bych věnovala nejen sdělení veřejnosti, že jsme založili facebookovou stránku Charitního bazárku, ale zejména nové tvořivé aktivitě v našem středisku.

Klientky Charitního střediska sociální rehabilitace a jejich děti v ZOO

Jeden pěkný podzimní den byla pro klientky Charitního střediska sociální rehabilitace a jejich děti, zorganizována jednodenní společná aktivita, kde  mohly matky aktivně strávit čas se svými dětmi a prohlubovat tak své rodinné vztahy. Tato aktivita probíhala v ZOO Ostrava.

Charitní bazárek v novém kabátě

Aby se nám dobře prodávalo a Vám pohodlně nakupovalo, rozhodli jsme se pro nové uspořádání Charitního bazárku.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Zdravotní přednáška v Charitním domě pokojného stáří

Dne 3. 10. 2017 se v Charitním domě pokojného stáří uskutečnila tradiční přednáška paní RNDr. Holubové, tentokráte na téma žízeň, která je velmi aktuálním problémem u seniorů vůbec.

Podzimní canisterapie v Hnojníku

Na konci září do Charitního domu pro seniory v Hnojníku opět zavítala paní Barbara se svou šikovnou fenkou Beou.

Společná vědomostní soutěž seniorů

Klienti Charitního domu pro seniory z Hnojníku a Charitního centra pro seniory se už dlouho těšili na chvíli, kdy budou moci prověřit svůj postřeh a znalosti ve vědomostní soutěži známé jako hra „Město, jméno, zvíře, věc“.

Hlasujte pro dobrovolnický projekt Charity Český Těšín

V termínu od 3. 10. do 31. 10. 2017 můžete hlasovat v prodejně Tesco Hypermarket na ulici Jablunkovská v Českém Těšíně pro náš projekt s názvem „Pomáháme i díky dobrovolníkům“.Tesco-programme-logo