Badatelský tábor

Třetí, tentokrát badatelský tábor se nesl v duchu očekávání velkého výletu. Na začátku týdne si děti odhlasovaly opičí dráhu v parku Boženy Němcové.

Díky úmorným teplotám vzaly děti za vděk i bazénem napuštěným na zahradě těšínského seniorcentra, kde mohly ve vodě řádit o sto šest. V rámci tvořivosti, která probíhala na každém táboře, jsme si ozdobili trika, která se pyšnila různými krásnými nápisy a obrázky. V pátek přišel očekávaný výlet do ostravského planetária. Po usazení v sále, s kopulovitým stropem začalo dobrodružství. Mimo letní a zimní oblohy a spousty nádherných hvězd a souhvězdí, jsme viděli animovaný film na téma Život stromů. Tento poutavý příběh děti zhlédli se zatajeným dechem. Po úžasném zážitku následovala prohlídka planetária s průvodkyní, která nám ukázala jaké by to bylo chodit po měsíci nebo řídit raketu. Plní úchvatných zážitků a nových informací, jsme se vydali na cestu zpátky. Tento projekt byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu BERTÍK POMÁHÁ 2018.

Gabriela Sireková

logo albert