Čtvrtý příměstský tábor s Majákem

Dětem již skončily prázdniny a opět je čekají školní povinnosti. My se ale ještě vrátíme k poslednímu termínu příměstského tábora, který proběhl ve dnech od 14. - 18. 8. 2017. Všechny turnusy byly organizovány Charitním střediskem „Maják“ a finančně podpořeny Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu BERTÍK POMÁHÁ 2017. Děti se každé ráno scházely v Charitním středisku na Jablunkovské ulici, odkud denně podnikaly výpravy za zážitky.

V pondělí jako tradičně děti navštívily park Adama Sikory, kde proběhla seznamovací hra. Zbývající část dne se věnovaly společenským hrám, kde jasně vítězila hra Dostihy a sázky. V úterý jely na výlet do Třince, kde se pobavily v dětském centru Gajánek. Některé děti toto centrum již znaly z minulých turnusů, proto se už od rána těšily. Středa byla směřována do Chotěbuze, kde navštívily Stáj u Luka, který se primárně zaměřuje na chov koní a projížďky na koních. Nejprve děti absolvovaly prohlídku stájí a koní, během níž se dozvěděly mnoho nových a zajímavých informací. Poté již následovaly projížďky na poníkovi a klisně jménem Borůvka. V pauzách mezi jízdami se chladily nanuky, které ve stáji dostaly. Čtvrteční program byl absolutně nejzajímavější, protože byl naplánován výlet do ZOO Ostrava. Na tomto výletě byly navíc využity 3 různé dopravní prostředky, což byl už zážitek sám o sobě. Další překvapení čekalo v podobě oběda, který měly zařízený přímo v ZOO. I když byl tento den poměrně náročný, děti se nenechaly porazit únavou a celý den si pořádně užily. Poslední den byl v každém turnusu věnován cestě za pokladem a přípravě domácích hamburgerů. I tento táborový turnus nebyl výjimkou. Tentokrát byla část akce přemístěna do lesoparku v Jablunkově, kde děti hledaly úkoly, které následně plnily. Po návratu do Českého Těšína se maskot Charity Český Těšín rytíř Michael informoval, zda jsou úkoly splněny a následně dětem dovolil si najít poklad. Celý tábor byl ukončen výrobou výborných hamburgerů, na které se děti těšily již od začátku. Vzhledem k nadšení a zájmu, který o všechny táborové termíny byl, věříme, že se nám podaří tyto tábory v příštím roce opět uspořádat.

Poděkování patří zejména Nadačnímu fondu Albert, který celý projekt finančně podpořil v rámci grantového programu Nadační fond Albert dětem 2017.

132
Děkujeme také dětem, rodičům, organizátorům a všem, kteří se na provozu tábora podíleli.