„Komeťáci“ a jejich společná turistická akce na Gírovou

Dne 25. 8. 2017 byla pro klienty Charitního střediska Kometa, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Karviné, zorganizována společná poznávací turistická akce na chatu Gírová.

Na Gírovou vyrazili klienti střediska společně se zaměstnanci nejdříve vlakem z hlavního nádraží v Karviné, který je přivezl do Návsí. Z Návsí pokračovali autobusem směrem na Hrčavu. Během cesty většina dětí s úžasem sledovala překrásné okolí beskydské krajiny. No a pak už čekal na všechny samotný výstup k chatě v průběhu kterého někteří „Komeťáci“ sbírali ostružiny, jiní se snažili ukořistit co největší „zub“ z kapradiny nebo hledali houby a ostatní jen pozorovali okolí a přírodu. Výšlap sice utíkal rychle, ale i přesto se většina už těšila na to, až konečně dorazí k cíli. Po necelých dvou hodinách už se děti hrnuly do chaty, kde již na ně čekal oběd v podobě tolik všemi vytouženého smaženého sýru s hranolkami. Poté někteří vyrazili hopsat na trampolínu, jiní na houpačku. A někdo jen odpočíval a nabíral síly na sestup. Během cesty dolů všechny zaujal překrásný pohled do údolí a na okolní vrcholky hor. I „Komeťáci“ byli tímto pohledem uchváceni a hned se začali fotit a dělat si selfie s pozadím této krásné přírodní scenérie. Po sestupu do Mostů u Jablunkova na vlakové nádraží všichni společně vyrazili vlakem do Karviné, kde na všechny klienty „Komety“ už čekali jejich rodiče.

Byl to velice vydařený společně strávený den, plný nových zážitků, zábavy, dobré nálady, povídání a kamarádství.

Tato poznávací aktivita byla finančně podpořena dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci "Programu na podporu neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality na rok 2017".

logo_jpg