Novinky z Charitní poradny

Charitní poradna působí na území Českého Těšína od října 2014. Za tu dobu jí navštívili klienti s pestrou škálou problémů. Mezi ty nejčastější se kterými klienti poradnu navštěvují patří dluhová problematika (exekuce, insolvence aj.), rodinné právo (svěření dětí do péče, rozvod, výživné …), sousedské spory a problematika dávek.

Charitní poradnu začali stále častěji navštěvovat rodiče s dětmi. I samotní pracovníci poradny vnímali vybudování dětského koutku jako krok správným směrem. Proto byl ke konci roku 2016 v prostorách poradny tento dětský koutek vybudován.
Stále tomu ale něco chybělo. Vedoucí Charitní poradny, Šárka Jonsztová, se tedy rozhodla oslovit výtvarně nadanou dceru pracovnice Charity Český Těšín, zda by nechtěla tuto část poradny vymalovat. Dětskou rukou, dětskou kresbou. Natálie Grebeňová se této příležitosti chopila s velikou vervou a během velikonočního prodlouženého víkendu poradnu vyzdobila dle vlastního návrhu obrázky soviček, coby klientů této poskytované služby. Natálka je žákyní 2. třídy základní školy a již od raného dětství velmi ráda maluje a tvoří. Už jako předškolačka, od pěti let, začala navštěvovat výtvarný obor na Základní umělecké škole, kde chodí dodnes. Kreslení patří mezi její největší záliby a jejím prozatímním dětským snem je, že bude vědkyní a malířkou ;-). Jen čas ukáže, jak to bude… Každopádně se svým originálním provedením výzdoby může být spokojená a věříme, že tak jak se líbilo její dílo nám, tak stejně jej ocení klienti poradny a zejména jejich děti.

Dalším krokem, kterým se Charitní poradna snaží přiblížit klientům, je i rozšíření provozní doby, kdy k pondělí (8:00 – 12:00) a středě (11-17) přibude další den, a to čtvrtek (8:00 -14:00).

Mgr. Jana Turoňová, Jiřina Grebeňová