Setkání koledníků Tříkrálové sbírky

Dne 26. 1. 2017 se uskutečnilo za účasti koordinátorek Tříkrálové sbírky setkání koledníků na faře v Českém Těšíně.

Pro koledníky byly připraveny čerstvé voňavé koláče na občerstvení, každého jsme po příchodu obsloužili kávou nebo čajem. Na stolech měli všichni k dispozici přehled vykoledovaných částek dle přidělených pokladniček. Po usazení jsme koledníky uvítali, poděkovali jim za jejich pomoc, a ocenili jejich koledování v mrazivých dnech. Sestra Helena uvítání zpestřila krátkou společnou modlitbou. Poté jsme zahájili diskuzi, kdy každý dostal prostor ke sdělení poznatků a zážitků z koledování. Všechny obdržené cenné informace pro nás budou důležitým podnětem při organizaci další sbírky. Toto setkání navštívil i Otec Svoboda, který je farářem v Římskokatolické farnosti v Českém Těšíně, což nás velmi potěšilo.
Věříme, že i pro koledníky to byl příjemně strávený podvečer, tak jako jsme to vnímali my, jako zástupci Charity Český Těšín.

Kamila Malyszová