Vaření na Domečku

V Charitním domě pro matky v tísni vaří pořád a vaří rádi. V současné době je ve spolupráci s potravinovou bankou klientkách a jejich dětem poskytována potravinová pomoc z Tesca Český Těšín, jedná se zejména o zeleninu a ovoce.

Proto se rozhodly, že si každý týden společně uvaří něco dobrého, něco co neznají, nebo co tak často nevaří. Tentokrát si zvolily jako hlavní ingredienci potravinovou pomoc ve formě brokolice. Maminky si tedy ve spolupráci s pracovnicí paní Geilerovou našly recept na zapečené těstoviny s brokolicí, který vypadal velice lákavě a nakonec i dobře chutnal. Příště si vyberou jiný druh zeleniny a budou mít opět možnost něco dobrého a zdravého si ukuchtit jak pro sebe tak i pro své děti.

O recept se s Vámi rády podělí:

Zapečené těstoviny s brokolicí

3 balíčky nudlí, 1 brokolice, 1 cibule, 3 papriky, 4 vejce, mléko, olej, sůl

Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájenou brokolici vaříme 15 minut v osolené vodě. Cibuli a papriku nakrájíme, osmažíme na oleji. Vajíčka s mlékem rozšleháme. Nudle smícháme s osmaženou cibulkou a paprikou, přidáme uvařenou brokolici. Zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme těstoviny a nakonec polijeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 20-25 minut.

Dobrou chuť!

Andrea Branná