Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pondělní výlet po krásách Těšínska

Pranostika praví: březen, za kamna vlezem; duben, ještě tam budem. My jsme ale za kamny nezůstali a společně s klientkami a jejich ratolestmi z Charitního domu pro matky v tísni v Českém Těšíně jsme se vydali objevit krásy přírody v okolí.

Dobrovolníci uspořádali brigádu v Charitním domě pro seniory v Hnojníku

Konečně je tady opravdové jaro, sluníčko svítí a je příjemně teplo. Naše klienty už to táhne ven, užít si slunečních paprsků a společně si posedět.

Naše letošní první...

A copak?  Naše první letošní svačinka na zahradě. Sluníčko se pořádně obulo do svých paprsků a naše seniorky toho náležitě využily.

Charitní poradna získala akreditaci pro poskytování služeb v oblasti oddlužení

Od 1. července 2017 nabyla v účinnost novela insolvenčního zákona regulující poskytování služeb v oblasti oddlužení a přinesla novou povinnost získání akreditace pro neziskové a další organizace poskytující služby v oblasti oddlužení. Nově tuto akreditaci získala i Charitní poradna v Českém Těšíně.

Příběh klientky: Už se zase cítím jako člověk

Paní Jana přišla kvůli dluhům partnera o družstevní byt a skončila s dcerou v azylovém domě pro matky v tísni. Před rokem se dozvěděla o službě Charitního střediska sociální rehabilitace, jehož hlavním cílem je podpořit u uživatelů jejich osobnostní potenciál při integraci do společenského života. Za pomoci této služby aktuálně bydlí ve vlastním nájemním bydlení, a jak sama říká: „už se zase cítím jako člověk“.

Chcete se stát dobrovolníkem?

Stát se dobrovolníkem Charity Český Těšín je příležitost pomáhat potřebným a věnovat svůj vzácný čas na podporu charitního díla.