Prostředí a činnosti Charitního domu pro matky v tísni

Prostředí, v němž je sociální služba poskytována

Charitní dům pro matky v tísni se nachází ve dvoupatrovém objektu se zahradou. Zařízení má 9 pokojů, které jsou vybaveny vhodným nábytkem. Uživatelkám dále slouží společenská místnost a dílna, 5x WC, 3x sprcha, 1x koupelna. Ve sklepních prostorách se nachází sklad, kotelna a prádelna. V suterénu je pracovna pracovníků sociálních služeb, sprcha a WC pro personál, kancelář, botník, společenská místnost, dílna. V 1. patře jsou umístěny 4 pokoje a sociální zařízení, ve 2. patře je 5 pokojů a sociální zařízení.

Popis nabízených činností sociální služby

Matce s dítětem poskytujeme ubytování v samostatném pokoji, který je vybaven kuchyňským koutem, vařičem a lednicí pro samostatnou přípravu jídla. K zajištění osobní hygieny slouží společné sociální zařízení, které je na každém patře budovy. Pro praní prádla jsou k dispozici v suterénu budovy pračky. Pro žehlení prádla jsou k  zapůjčení žehličky. Během služby je zajištěno základní sociální poradenství.