Charitní středisko sociální rehabilitace

Charitní středisko sociální rehabilitace poskytuje službu sociální rehabilitace osobám ohroženým sociálním vyloučením. Jedná se o registrovanou sociální službu (podle zákona č. 108 / 2006 Sb.), která má svůj veřejný závazek (poslání, cíle a principy).

Cílovou skupinou jsou osoby v krizi starší 18 let a rodiny s dětmi, které se nachází v nepříznivé sociální situaci. Jde o osoby se sníženou soběstačností v základních životních dovednostech (především jde o uživatele služeb charitních a jiných sociálních zařízení), dlouhodobě nezaměstnané, z nefunkčních rodin, osoby ohrožené sociálním vyloučením, matky s dětmi na mateřské, senioři.

Poskytováním služby těmto uživatelům zvyšujeme míru jejich schopností zapojit se do běžného způsobu života nebo jim pomáháme při řešení jejich potíží a tak přispíváme ke zkvalitnění jejich života. Služeb tohoto střediska využívají klienti Charity Český Těšín, klienti jiných organizací, ale také klienti přicházející zvenčí. Jedná se o návaznou službu Charitního domu pro matky v tísni. Klienti získávají podporu při samostatném bydlení, v hospodaření s finančními prostředky. Účastní se i dalších činností, jako je nácvik dovedností, které vedou k sociálnímu začlenění, vzdělávacích a aktivizačních činnosti, pomoc při obstarávání osobních záležitostí a řešení problémů.

Provozní doba Charitního střediska sociální rehabilitace:

• úterý      11:00 - 14:30 hod.
  • čtvrtek   dle individuální domluvy
  • pátek     dle individuální domluvy

Dotazníky

Charita  Český Těšín