Charitní dům pokojného stáří

Základní ideou Charitního domu pokojného stáří je důstojné prožití stáří v bezpečném a příjemném prostředí, a to při zachování dosavadních sociálních vztahů klientů a s možností obohacení o vztahy nové. Jedná se o registrovanou sociální službu (podle zákona č. 108 / 2006 Sb.), která má svůj veřejný závazek (poslání, cíle a principy).

Cílovou skupinou jsou mladší i starší senioři, z Českého Těšína a okolí, jimž zdravotní stav omezuje jejich soběstačnost v základních životních úkonech natolik, že nemohou ani s pomocí terénní služby nebo příbuzných nadále setrvat ve svém dosavadním domově. Kapacita Charitního domu pokojného stáří je 24 lůžek.

Klientům je poskytováno ubytování a nepřetržitá péče v příjemném prostředí zajištěná kvalifikovaným personálem. Aktivity a činnosti v domově se přizpůsobují stavu a schopnostem klientů a respektují v maximální možné míře jejich osobní zvyklosti, záliby a přání. Mezi základní služby patří ubytování a strava, pomoc při osobní hygieně a péči o sebe sama, praní a žehlení, zprostředkování pravidelné lékařské péče, donáška a podávání léků, apod. Nejsou opomíjeny ani volnočasové aktivity a duchovní péče.

Charita  Český Těšín

Charitní dům pokojného stáří
kontaktní údaje

Tato služba byla podpořena dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje a města Český Těšín