Charitní pečovatelská služba

Základní ideou Charitní pečovatelské služby je zachovávat a rozvíjet důstojný život a umožnit klientům přes nepříznivou zdravotní či sociální situaci setrvat co nejdéle ve vlastních domovech. Jedná se o registrovanou sociální službu (podle zákona č. 108 / 2006 Sb.), která má svůj veřejný závazek (poslání, cíle a zásady).

Cílovou skupinu Charitní pečovatelské služby tvoří osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, a rodiny s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby.

Charitní pečovatelská služba je terénní služba, poskytována v domovech klientů, ve stanoveném čase a rozsahu. Tuto službu poskytujeme obyvatelům Českého Těšína, Chotěbuzi, Ropice, Soběšovic a Těrlicka v pracovní dny od 7:00 do 15:30.

Charitní pečovatelská služba poskytuje tyto úkony:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

Rozsah poskytované služby si volí uživatel a je součástí smlouvy o poskytnutí pečovatelské služby, součástí smlouvy je také ceník

Charita  Český Těšín

Charitní pečovatelská služba