I poslední víkend sbírky se v Charitě Český Těšín koledovalo, pak přišlo pilné rozpečeťování

Tříkrálová sbírka skončila 14. 1. 2018. V Charitě Český Těšín se koledovalo až do jejího konce.

Tři králové v Charitním domě pro seniory v Hnojníku

My Tři králové jdeme k Vám, štěstí zdraví vinšujem Vám“ – tento zpěv se ozýval 9. ledna odpoledne také v prostorách Charitního domu pro seniory v Hnojníku.

Díky Tříkrálové sbírce jsme v roce 2017 mohli opět pomoci na Ukrajině a v Moldavsku

Pracovnice Centra zdravotně sociální péče poskytují základní ošetření, Grigorauca, Moldavsko

Díky vaším darům z loňské Tříkrálové sbírky mohlo Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2017 opět pomáhat na Ukrajině a v Moldavsku. Peníze byly rozděleny do humanitárních a rozvojových projektů DCHOO a podpořily tak nemalým dílem potřebné rodiny, děti i seniory.

Koledování v Českém Těšíně a okolí

Až do 14. ledna 2018 vyráží koledníci Tříkrálové sbírky zvěstovat šťastný nový rok.

Koledování na úřadech měst a obcí

Tříkrálová sbírka je v plném proudu, koledníci chodí v ulicích a roznášejí požehnání.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Altánek z Tříkrálové sbírky

V Charitním domě pro matky v tísni v Českém Těšíně využili možnosti čerpání finančních prostředků z Tříkrálové sbírky 2017 a zakoupili na zahradu dřevěný altán, aby měli kde maminky s dětmi trávit čas venku, pokud není zrovna příjemné počasí.

Kino a tombola pro koledníky

První únorovou neděli proběhlo jako již tradičně poděkování malým i velkým koledníkům v kinech v Českém Těšíně, Karviné a Těrlicku.

Setkání koledníků Tříkrálové sbírky

Dne 26. 1. 2017 se uskutečnilo za účasti koordinátorek Tříkrálové sbírky setkání koledníků na faře v Českém Těšíně.