Kino a tombola pro koledníky

První únorovou neděli proběhlo jako již tradičně poděkování malým i velkým koledníkům v kinech v Českém Těšíně, Karviné a Těrlicku.

Setkání koledníků Tříkrálové sbírky

Dne 26. 1. 2017 se uskutečnilo za účasti koordinátorek Tříkrálové sbírky setkání koledníků na faře v Českém Těšíně.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Tříkrálová sbírka se povedla. Děkujeme!

Další ročník koledování Tříkrálové sbírky, největší sbírkové akce v České republice, je za námi. Po dvou týdnech koledování a dvou týdnech rozpečeťování pokladniček známe výsledky charitní tříkrálové koledy v ostravsko-opavské diecézi. Letos byla výrazně překonána hranice 15 mil. korun, které pomohou potřebným a podpoří charitní dílo.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkrálová sbírka 2017 bude rekordní

Rozpečeťování sbírkových pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 se chýlí ke svému závěru. Ještě pár desítek pokladniček na své otevření sice ještě čeká, již nyní je ale jisté, že bude překonán nejen loňský výnos koledování, ale v rámco ostravsko-opavské diecéze také hranice 15 mil. korun.

Tříkrálový punč na náměstí

V rámci Tříkrálové sbírky jsme tento rok poprvé dne 6. 1. 2017 zorganizovali akci s názvem Tříkrálový punč.

Tříkráloví koledníci na úřadech měst a obcí

V pátek 6. 1. 2017 ředitelka Charity Český Těšín v doprovodu koledníků navštívila městský úřad Český Těšín, magistrát města Havířova a další obecní úřady v okolí. V koledování společně pokračovali na dalších obecních úřadech v působnosti českotěšínské Charity ve středu 9. 1. 2017.

Koledování ještě není u konce, rozpečeťování pokladniček ale již začalo

Do konce koledování Tříkrálové sbírky nám sice ještě pár dní zbývá, charitní koledníky totiž můžeme potkávat do neděle 15. ledna, ale v některých obcích již mají hotovo a Charity hlásí první výsledky.

Tři králové v Hnojníku

Od prvního dne v měsíci lednu až do jeho poloviny probíhá tradiční Tříkrálová sbírka. Letos je to již 17 let, kdy začali chodit Tříkráloví koledníci v naší republice poprvé.