Charita Česká republika: Středeční rozhodnutí poslanců jen prohloubí současnou krizi

Ústavně právní výbor Poslanecké sněmovny PČR zamítl při pojednávání novely exekučního řádu ve středu 23. září 2020 všechny varianty teritoriality exekutorů i princip „jeden dlužník - jeden exekutor“.

Podzimní výzdoba v Charitním domě pro matky v tísni

Podzim hraje všemi barvami, přes den ještě svítí sluníčko, ale dny se krátí. Podzimní období není tolik oblíbené,  přesto se z něj můžeme těšit. Veselá podzimní výzdoba rozzářila Charitní dům pro matky v tísni. Nejsme žádní umělci, ale snad o to hezčí jsou různobarevní veselí podzimní draci. A i při tvoření je možné trénovat učení a tak si děti procvičily názvy barev.

Patron dětí pomáhá klientům Charitního střediska „Klíč"

Charitní středisko „Klíč“ pracuje s rodinami s dětmi, které se potýkají s nepříznivou sociální situací. Pomáhá v oblastech, které se týkají celé rodiny a přispívá tak ke stabilnímu životu dětí. K naplnění dětských potřeb a snů, které rodiče nejsou schopni z důvodu nedostatku financí zajistit, dopomáhá nadace PatronDeti.cz. https://patrondeti.cz/?list_active=6
S touto nadací Charitní středisko „Klíč“ úzce spolupracuje a díky ní se podařilo zajistit několik desítek potřebných věcí (zaplacení obědů do škol/školek, zajištění hygienických a školních potřeb, uhrazení kroužků). Tímto Patronovi dětí děkujeme za přízeň a za zlepšení dětství dětí! DĚKUJEME!

Charitní doplňkové služby očima vedoucí Danuty Juroszek

Pojďte se s námi podívat na DESÁTOU upoutávku z Charitních doplňkových služeb v rámci kampaně KALEIDOSKOP. Další střípky každou středu.
Podrobnější informace o této kampani se dozvíte zde: https://ceskytesin.caritas.cz/kaleidoskop/

Výlet do Koníčkova dvoru ve Vojkovicích

V pátek 18. 9.vyrazili klienti Charitního domu pro seniory v Hnojníku na výlet do Koníčkova dvoru ve Vojkovicích. Po příjezdu se dozvěděli něco z historie, pak je čekala prohlídka objektu. Klienti měli možnost shlédnout sirupárnu, minipivovárek Koňovárek, medárnu a nakouknout i do výrobny Koníčkových uzenin. Po skončení exkurze navštívili cukrárnu Ve Dvoře a prodejnu, ve které je možné zakoupit aktuální sortiment piva Pivovaru Koníček a to v podobě upomínkových předmětů, pivní kosmetiky, vtipného koníčkova oblečení a další suvenýry.
Výlet se všem moc líbil a už se těšímé na další.

Den Charity odstartují akce napříč diecézí

Poslední zářijová neděle patří patronovi charitní práce, sv. Vincenci z Pauly. Ten se zasadil o rozvoj moderní charitní činnosti v Evropě. Kolem tohoto svátku, který slavíme 27. září, se prostřednictvím připravovaných akcí můžete blíže seznámit s tím, co děláme.

V ostravsko-opavské diecézi jsme pro vás připravili dny otevřených dveří vybraných služeb, děkovné mše svaté za charitní dílo nebo benefiční koncert na podporu rekonstrukce zařízení pro lidi bez domova.

Taxík Maxík není komerční taxi

Přepravní službu Taxík Maxík poskytuje Charita Český Těšín seniorům nad 65 let a osobám se zdravotním omezením s trvalým bydlištěm v Českém Těšíně nebo v Chotěbuzi. O jakou službu se jedná a čím se liší od obyčejného taxi, nám prostřednictvím krátkého rozhovoru přiblíží vedoucí Charitních doplňkových služeb, paní Danuta Juroszek.

Volné pracovní pozice

Hledáte novou práci? Máme pro Vás volné pozice na plný i zkrácený úvazek! Aktuální nabídku pracovních míst najdete na našich stránkách v záložce VOLNÁ MÍSTA nebo přímo v odkaze: https://ceskytesin.caritas.cz/volna-mista/

Charitní ošetřovatelská služba očima vedoucí Beáty Dulawové

Pojďte se s námi podívat na DEVÁTOU upoutávku z Charitní ošetřovatelské služby v rámci kampaně KALEIDOSKOP. Další střípky každou středu.

Veletrh poskytovatelů sociálních služeb v Havířově

Ve čtvrtek 10. září, proběhl v Havířově na náměstí Republiky Veletrh poskytovatelů sociálních služeb, který byl pořádaný pod záštitou primátora města. Každý poskytovatel sociální služby měl připravené své místo ve stánku, ve kterém mohl svou službu prezentovat. Během dne organizátoři akce obcházeli stánky organizací a poskytovatelé měli možnost svou službu prezentovat také do mikrofonu, takže o ní mohli slyšet všichni občané na náměstí. Veletrh probíhal od 10:00 do 17:00 hod.
Za Charitu Český Těšín se zúčastnil vedoucí Charitního centra pro seniory Stanislav Laža a propagační pracovník Alina Humel. Ve stánku prezentovali nejen sociálně aktivizační službu pro seniory a zdravotně postižené, kterou provozujeme v Havířově Šumbarku, ale také ostatní služby Charity Český Těšín. Občané města si mohli odnést informační letáčky o těchto službách, případně se mohli dozvědět další potřebné informace. Mohli si také zakoupit dobrodárek od našich klientů.

Tříkrálová sbírka 2020