Nový sociální automobil

Úterý 11. června byl pro Charitu velmi slavnostním dnem. Díky panu Božoňovi a finanční podpoře více jak 30 firem působících v Moravskoslezském kraji Charita Český Těšín dostala k dispozici nové auto Dacii. Slavnostní předání proběhlo v restauraci Vidle´s Pub.

Kácení Májky v Charitním domě pro seniory

Dne 3. 6. 2019 proběhlo v Charitním domě pro seniory tradiční kácení Máje.
Počasí vyšlo jako na objednávku, už od rána bylo příjemně a teplo, proto mohl program proběhnout venku. Společnými silami byla Májka sundána a odzdobena  za doprovodu lidových písní.
Následně se klienti přesunuli do stínu altánku, kde si společně zazpívali, dali si kávu a něco dobrého k tomu.

Polský den v Charitním domě pro seniory Hnojník

V pondělí 27.5 se uskutečnil v Charitním domě pro seniory POLSKÝ DEN.

Klienti se dopoledne sešli v jídelně, kde byl připraven program věnující se Polsku. Připomněli si informace ohledně dějin této země, významných památek a turistických cílů.

Nový vůz pro Charitu

Nadace AGROFERT darovala Charitě Český Těšín v rámci grantu Senioři částku 200 000,- Kč na nákup automobilu k zajištění provozu terénní sociální a zdravotní péče, která umožňuje klientům přes nepříznivou zdravotní či sociální situaci setrvat co nejdéle ve vlastních domovech.

Den matek v Charitním domě pro seniory

K příležitosti oslavy Dne Matek navštívily Charitní dům pro seniory děti z mateřské školy v Hnojníku. Děti si pod vedením svých učitelek nacvičily pohádku o Červené Karkulce a zazpívaly pár písniček.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Sbírka potravin 2019

V sobotu 18.5.2019 v Tesco Český Těšín proběhla sbírka potravin. Sbírka potravin je dnem solidarity, při které může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem,darem trvanlivých potravin a drogerie.

Tradiční stavění Májky v Charitním domě pro seniory v Hnojníku

Dne 10. 5. 2019 v Charitním domě pro seniory proběhlo tradiční stavění Májky. Akce začala v dopoledních hodinách před domovem, kde se sešli klienti, personál a dobrovolní hasiči z Dolních Domaslavic.

Den otevřených dveří a požehnání nových aut a prostor

V pondělí 29. 4. se konal den otevřených dveří v Charitním domě pro seniory v Hnojníku. V rámci tohoto dne probíhalo i požehnání nových aut a prostor domova.

Loutkové představení pro koledníky

Při příležitosti Mezinárodního dne dětí bychom chtěli udělat radost našim nejmenším koledníkům a zajistili jsme pro ně loutkové představení O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku.