Jak se stát asistentkou Charitní asistence?

V rámci minikampaně darujme.24 "V jednom kole..zápisky z terénu"  měly za Charitu Český Těšín největší ohlas naše asistentky a pečovatelky, proto jsme se rozhodli oslovit jako první vedoucí Charitní asistence Anetu Benčákovou a poprosit ji o krátký článek a stručný návod: Jak se stát asistentkou?
"Prvním předpokladem pro výkon osobní asistence je důkladná informovanost. Co budu v asistenci dělat? Jaká je cílová skupina, o kterou budu pečovat? Kde budu za klienty dojíždět? Tento výčet je velmi obecný ale hodně napoví o práci osobní asistentky. Následovat by měla otázka, a co mohu udělat proto, abych mohla jako osobní asistentka v Charitní asistenci pracovat? Když na okamžik opomenu zákonem dané povinnosti, je nejdůležitější chuť do práce a zájem o cílovou skupinu. Jak se říká, s chutí jde vše líp a při práci s lidmi to platí stonásobně.

Pokud u sebe pozorujete „chuť“ do práce se seniory, jste už na půl náš člověk. Pak je zapotřebí vyřešit neméně zásadní věci, jako je očkování proti žloutence typu B a zásadní otázkou bude i vlastnictví řidičského průkazu a aktivní řízení automobilu. Podmínkou je absolvování kurzu pro pracovníky v sociálních službách, ale to lze vyřešit do 18 měsíců od nástupu do zaměstnání. Za tuto dobu máte možnost si vyzkoušet, zda je to opravdu práce, kterou chcete dělat a bude vás bavit. Pokud vás toto shrnutí zaujalo, neváhejte mne kontaktovat na tel. čísle 735 792 271, ráda vám zodpovím všechny otázky a můžeme se domluvit na uzavření dohody o provedení práce, kdy poznáte, jak osobní asistence probíhá a může následovat nabídky pracovní smlouvy." říká Aneta Benčáková.

O tom jak se stát pečovatelkou, nám již brzy vysvětlí vedoucí Charitní pečovatelské služby Dorota Wacławik.

Tříkrálová sbírka 2020