V Charitním centru pro seniory na Šumbarku zavoněly velikonoční perníčky

Nejdříve se klientky začaly připravovat na velikonoční svátky tvořením drobných velikonočních dekorací a těsně před svátky se i pekly a zdobily velikonoční perníčky. Touto činností byla podpořena funkce jemné motoriky a spolupráce mezi seniory.

Pečení beránků na „Domečku“

Jako každý rok si maminky upekly na velikonoce beránky. Některé maminky pekly beránka poprvé, ale všem se pečení povedlo. Děti si po velikonocích na beráncích určitě pochutnají.

Velikonoční výstava v Hnojníku 2019

Ve středu 10. 4. se konala v Charitním domě pro seniory v Hnojníku tradiční Velikonoční výstava.

VI. ročník bowlingového turnaje „SENIORSKÁ KUŽELKA“

Letos se klientky z Charitního centra pro seniory na Šumbarku účastnily již VI. ročníku bowlingového turnaje.

Kondiční cvičení v Charitním domě pokojného stáří

Dne 2. 4. 2019 proběhlo v Charitním domě pokojného stáří kondiční cvičení s naší pracovnicí Alicí.

Pozvánka na Velikonoční výstavu v Hnojníku

Zveme Vás na Velikonoční výstavu v Charitním domě pro seniory v Hnojníku, která se bude konat ve středu 10. 4. od 9:00 do 16:00.

Charita Český Těšín se připojila k podpoře stávkové pohotovosti zdravotních sester v domácí péči.

Zaměstnanci Charity Český Těšín dnešního dne vyjadřují připnutou červenou mašlí podporu zdravotním sestrám v domácí péči, které bojují za spravedlivou odměnu za svou práci. Připojte se k nám!

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Zdravotní přednáška

V obou našich Charitních centrech pro seniory během tohoto měsíce proběhla přednáška p. Kantorové na téma: Co s chemií kolem nás? Klientky se dozvěděly v čem všem na nás chemie „číhá“, co nám může způsobit, ale i také čím bychom ji mohly nahradit.

Papučový ples

Dne 28. 2. proběhl v Charitním centru pro seniory Papučový ples. Dostavili se klienti obou našich středisek, kapacita byla naplněna. Ples byl zahájen kávou a bábovkou, kterou si klientky v rámci aktivizace upekly samy.