Kino pro koledníky

Tříkrálová sbírka je již za námi a letošní rok byl v mnoha ohledech rekordní. Takového úspěchu se však nedá dosáhnout bez koledníků a dobrovolníků.

Jako poděkování byla pro ně připravena celkem tři filmová představení. V sobotu 3. února se konaly dvě představení – v Českém Těšíně a v Karviné. Poslední představení bylo ve středu 7. února v těrlickém kině Svoboda. V předsálí všech tří kin byly k dispozici vytištěné výsledky koledování, kde se každý koledník mohl podívat, jak se mu ve sbírce dařilo, nebo kolik se povedlo vykoledovat v jednotlivých městech a obcích. Na úvod každého promítání poděkovali zaměstnanci Charity Český Těšín všem koledníkům a dobrovolníkům za jejich pomoc a nasazení při realizaci Tříkrálové sbírky a v těšínském kině Central poděkovala osobně přímo paní ředitelka Charity Monika Klimková. Poté již začalo samotné promítání rodinné komedie „Paddington 2“ o dobrodružstvích malého medvěda žijícího v Londýně. Film oslovil nejen malé koledníky, ale také jejich rodiče, kteří je doprovázeli a jejich smích často přehlušil i ten dětský. Po skončení představení byly dětem rozdány čokoládky jako sladká odměna za jejich snažení při sbírce a poté se všichni odebrali do svých domovů.

Filmové představení sklidilo úspěch u většiny účastníků a všichni se již můžou těšit na příští rok.

Petr Šelong