Využití prostředků z TKS 2017 v Charitním středisku „Kometa“

Stejně jako všechna střediska Charity, tak i nízkoprahové zařízení pro děti a mládež si každoročně zpracovává a nechává odsouhlasit záměry využití finančních prostředků získaných z výnosu Tříkrálové sbírky.

V minulém roce si v „Kometě“ naplánovali obnovení zastaralého vybavení, nákup stolních her, sportovního náčiní, výtvarných potřeb a knih k rozvíjení aktivit. Postupně tedy zaměstnanci uskutečňovali nákupy a pečlivě vybírali, co by se dětem mohlo líbit a co by pro ně bylo nejvíce zajímavé. Dokonce bylo nakonec možné vyměnit dva staré prosezené gauče za krásné nové, které budou pro děti dostatečně pohodlné a příjemné k sezení u čtení nových knih, hraní společenských her i povídání. Sportovní náčiní zatím voní novotou, ale děti se už teď těší na první teplé dny, kdy budou moci vyrazit na hřiště nebo do parku a společně si zasportovat. I v roce 2018 má Kometa v plánu dovybavení střediska a také aktivity mimo zařízení, které se vždy setkají s velkým úspěchem a umožňují společné setkávání, poznávání neznámých míst a situací, navazování nových přátelství.

Děkujeme za Vaše příspěvky, které umožňují zlepšit prostředí a realizovat aktivity pro děti z nízkoprahového zařízení v Karviné.

Kamila Malyszová