Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

V Charitním centru pro seniory na Šumbarku zavoněly velikonoční perníčky

Nejdříve se klientky začaly připravovat na velikonoční svátky tvořením drobných velikonočních dekorací a těsně před svátky se i pekly a zdobily velikonoční perníčky. Touto činností byla podpořena funkce jemné motoriky a spolupráce mezi seniory.

Pečení beránků na „Domečku“

Jako každý rok si maminky upekly na velikonoce beránky. Některé maminky pekly beránka poprvé, ale všem se pečení povedlo. Děti si po velikonocích na beráncích určitě pochutnají.

Velikonoční výstava v Hnojníku 2019

Ve středu 10. 4. se konala v Charitním domě pro seniory v Hnojníku tradiční Velikonoční výstava.

VI. ročník bowlingového turnaje „SENIORSKÁ KUŽELKA“

Letos se klientky z Charitního centra pro seniory na Šumbarku účastnily již VI. ročníku bowlingového turnaje.

Zažijte pohled z druhé strany: světlo – mlha – tma

„Kde je? Co? Kde to sedím? Kam jste mě posadili? Dejte mi židli. Jak? Co to je? Kde je židle? Kam jste ji postavili? Vy jste mi ji ukradli. Byly tu tři židle. Kolik? Hm…“

Jak se cítí člověk, který je postižen demencí Alzheimerova typu? S touto otázkou vznikalo divadelní představení v žánru fyzického a objektového divadla Tři židle autorky Hany Strejčkové. 8. dubna, se představí charitním pracovníkům, kteří pečují o lidi postižené touto nemocí. Představení odstartuje v 15 h. v Dělnickém domě ve Studénce.

Vyjádření ředitele Charity ČR k situaci v sociálních službách a v domácí zdravotní péči

V pořadu 90' ČT24 proběhla debata ohledně situace v sociálních službách a v oblasti domácí zdravotní péče. Podívejte se na záznam prohlášení ředitele Charity ČR Lukáše Curyla.

Kondiční cvičení v Charitním domě pokojného stáří

Dne 2. 4. 2019 proběhlo v Charitním domě pokojného stáří kondiční cvičení s naší pracovnicí Alicí.

Pozvánka na Velikonoční výstavu v Hnojníku

Zveme Vás na Velikonoční výstavu v Charitním domě pro seniory v Hnojníku, která se bude konat ve středu 10. 4. od 9:00 do 16:00.

Charita Český Těšín se připojila k podpoře stávkové pohotovosti zdravotních sester v domácí péči.

Zaměstnanci Charity Český Těšín dnešního dne vyjadřují připnutou červenou mašlí podporu zdravotním sestrám v domácí péči, které bojují za spravedlivou odměnu za svou práci. Připojte se k nám!