Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Adventní zpívání v domově

Po roce je tady opět advent doba a s ní spojení nádherných vánočních svátků, které se již blíží. K přípravě na Vánoce nepatří jen úklid či shánění dárku, ale neodmyslitelně k Vánocům patří klid, pohoda a sdílení hezkých společných chvil.

Pozvánka na akci Česko zpívá koledy

Ve středu 12. 12.  zazní v Českém Těšíně na náměstí, stejně jako po stovkách míst v celém Česku, tradiční koledy. Poprvé se do akce zapojí i město Český Těšín a naše Charita zde bude mít také svůj stánek. Jste srdečně zváni.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Novinky z Charitního centra pro seniory

V Centru pro seniory se v klubu Tvoření pletly vánoční stromečky určené pro klienty Charitního domova pokojného stáří a klienti se poprvé svezli novým autem na vernisáž výstavy obrazů.

Vánoční výstava v Hnojníku 2018

Minulý týden se uskutečnila v Charitním domě pro seniory v Hnojníku již tradiční Vánoční výstava.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Advent plný křídlení

Ve čtvrtek 29. 11. se v ostravském „Gongu“ konala tradiční akce Advent plný křídlení. Letos se zde sešlo celkem 50 neziskových organizací, které zde prezentovali svou činnost, své výrobky klientů, nebo zde vystupovali v rámci hlavního programu.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.