Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Škrábání brambor v Charitním domě pokojného stáří

V Charitním domě pokojného stáří se dne 15. 2. 2019 skupinka aktivních klientek, které stále mají vztah k vaření, zapojila do přípravy večeře  - brambory na cibulce s podmáslím.

Kolednická fotosoutěž

Všechny pokladničky jsou již dávno rozpečetěny a nastal čas na zveřejnění fotek, které zaslali koledníci do naší fotosoutěže.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Otevření nové služby - Charitní středisko Klíč

S novým rokem 2019 přichází i nová sociální služba, která je provozována Charitou Český Těšín, a to Charitní středisko „Klíč“ – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi.  Služba vznikla na základě potřebnosti obyvatel města Český Těšín, přičemž tato služba z dlouhodobého hlediska chyběla.

Posezení s harmonikou

Minulou středu se uskutečnilo v Charitním domě pro seniory v Hnojníku posezení s harmonikou. Zpříjemnit všední dopoledne našim klientům přijeli klienti z Charitního centra pro seniory ve Svibici.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 podle měst a obcí

Tříkrálová sbírka 2019 je již za námi a nyní se můžete podívat, kolik se podařilo vykoledovat v jednotlivých obcích a městech. Děkujeme všem dárcům a také dobrovolníkům.

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Daleká cesta do Betléma

Tak se jmenovala malá divadelní scéna (podle povídky Annegert Fuchshuber, napsala Marie Špačková), kterou si připravilo 9. 1. 2019 několik ochotných klientů Charitního domu pokojného stáří za všechny klienty, a to jako poděkování pro paní vedoucí Ilonu Kaszperovou, která se s námi loučí.

Stavění sněhuláka v Charitním domě pro seniory

Středeční dopoledne bylo v Charitním domě pro seniory v Hnojníku ve znamení zimních radovánek. Klienti se koulovali a pak si společně před domovem postavili sněhuláka.