Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Daleká cesta do Betléma

Tak se jmenovala malá divadelní scéna (podle povídky Annegert Fuchshuber, napsala Marie Špačková), kterou si připravilo 9. 1. 2019 několik ochotných klientů Charitního domu pokojného stáří za všechny klienty, a to jako poděkování pro paní vedoucí Ilonu Kaszperovou, která se s námi loučí.

Stavění sněhuláka v Charitním domě pro seniory

Středeční dopoledne bylo v Charitním domě pro seniory v Hnojníku ve znamení zimních radovánek. Klienti se koulovali a pak si společně před domovem postavili sněhuláka.

Koledování na městském úřadě v Českém Těšíně

V pondělí 7. ledna dorazili naši koledníci i na městský úřad v Českém Těšíně. Můžete si prohlédnout pár fotek v přiložené fotogalerii.

Silvestr v Charitním domě pro seniory v Hnojníku

Klienti Charitního domova pro seniory v Hnojníku se v silvestra sešli tradičně v naší tak zvané sněmovně ve večerních hodinách.

Poděkování za koncert skupině Trumpets for free

Ve čtvrtek 20. prosince proběhl benefiční večer pro charitu Český Těšín, kde vystoupila skupina Trumpets for free. Na programu byly vánoční koledy v jazzovém a swingovém podání.

Tradiční Tříkrálová sbírka otevírá nový rok! Přijměte poselství pokoje také ve vašich domovech.

My Tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujem Vám! Za zpěvu koledy zazvoní na zvonky domovů malí koledníci letos již podevatenácté. Spolu s přáním všeho nejlepšího do nového roku přinášejí také poselství naděje pro lidi v nouzi. Do největší sbírkové akce v republice pod vlajkou charitního kříže se může během prvních dvou lednových týdnů zapojit každý, ať už jako dobrovolník, koledník nebo dárce.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoční bazárek pro klienty Charity Český Těšín

Charita Český Těšín připravila pro své klienty milý vánoční dárek v podobě dárkových poukazů na odběr věcí z Charitního bazárku. Každý obdarovaný klient si ve dnech 17. – 19. prosince mohl odnést pět věcí dle vlastního výběru.

Zaměstnanci Charity Český Těšín přispěli na humanitární pomoc Ukrajině

V pátek 14. prosince se sešli zaměstnanci Charity Český Těšín na tradičním vánočním večírku. V rámci této příjemné neformální akce byla uspořádána charitativní dražba dárků, které donesli sami zaměstnanci.

Pečení vánočního cukroví v Charitním domě pro matky v tísni

Domeček nám provoněla vůně vanilky a cukru. Maminky si na vánoce upekly cukroví. Vybraly si linecké cukroví a vanilkové rohlíčky. S pečením jim pomáhala pracovnice p. Geilerová. Moc se snažily a cukroví se jim opravdu povedlo.