Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Zakončení léta v Charitním domě pro seniory v Hnojníku

V pátek 21.9. se uskutečnilo v Charitním domě pro seniory v Hnojníku akce k zakončení léta. Počasí vyšlo nádherně, byl to velmi pěkný, slunný den.

Nový Trubač je tady

Třetí číslo letošního Trubače je tady a vy si jej můžete prohlédnout, nebo stáhnout na našich stránkách.

Otevření Senior Pointu v Českém Těšíně

Senior Point se minulý týden otevřel občanům Českého Těšína a okolí. Kontaktní místo se podařilo uvést do života ve spolupráci s Moravskoslezským krajem.

Financování domácí péče je neudržitelné. Charitní sestry vstoupily do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Exkurze na Zlatou farmu a procházka Olomoucí

Letos směřoval autobus se seniory z obou našich center na ZLATOU FARMU DO Štětovic.

Dny otevřených dveří Charity Český Těšín

Zveme Vás na Dny otevřených dveří v rámci Týdne sociálních služeb. V týdnu od 8. 10. do 12. 10 můžete navštívit naše střediska a podívat se jak to u nás vypadá. Těšíme se na setkání s Vámi.

Diecézní setkání dobrovolníků Charity v Ostravě

Již druhé Diecézní setkání dobrovolníků se konalo 22. září v třebovické Orlovně. Dobrovolníci z Charity Český Těšín samozřejmě nemohli chybět, včetně naší skupiny „Pohodáři“.

Beseda o Istanbulské úmluvě

Minulý týden se konala v Charitním centru pro seniory beseda o Istanbulské úmluvě, které se mohli zúčastnit všichni zaměstnanci Charity Český Těšín a také zde byli klienti z centra pro seniory.

Indiánský tábor

Čtvrtý a poslední tábor se nesl v indiánském duchu. Při téhle příležitosti si děti vytvořily vlastní indiánské čelenky a také správná indiánská jména.

Ukončení léta s grilovačkou

Letní dny se pomalu chýlily ke konci a my se s nimi opět chtěli rozloučit a jak jinak než tradiční grilovačkou v Domě pokojného stáří.