Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Papučový ples

Dne 28. 2. proběhl v Charitním centru pro seniory Papučový ples. Dostavili se klienti obou našich středisek, kapacita byla naplněna. Ples byl zahájen kávou a bábovkou, kterou si klientky v rámci aktivizace upekly samy.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Vaření na Domečku - Francouzské brambory

Maminky si vymyslely, že si upečou francouzské brambory, které dají dětem na oběd. Maminky se opět snažily, šlo jim to od ruky. Pomáhala jim pracovnice p. Geilerová. Všechny suroviny byly použity z potravinové pomoci. Maminkám se vše povedlo.

Pečení na domečku - únorové recepty

Maminky si tentokrát upekly muffiny a koláč na karneval. Maminky se snažily a opět se vše povedlo. Pomáhala jim pracovnice p.Geilerová. Všechny suroviny na pečení byly použity z potravinové pomoci. Děti si na karnevalu určitě pochutnají. A protože si pochutnaly, maminky si v neděli pečení zopakovaly a upekly dětem perník na svačinu.

V Charitním domě pro matky v tísni proběhl karneval

O Víkendu si klientky Charitního domu pro matky v tísni připravily karneval a spolu se svými dětmi si užily skvělý čas. Více fotek a informací naleznete v tomto článku.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Škrábání brambor v Charitním domě pokojného stáří

V Charitním domě pokojného stáří se dne 15. 2. 2019 skupinka aktivních klientek, které stále mají vztah k vaření, zapojila do přípravy večeře  - brambory na cibulce s podmáslím.

Kolednická fotosoutěž

Všechny pokladničky jsou již dávno rozpečetěny a nastal čas na zveřejnění fotek, které zaslali koledníci do naší fotosoutěže.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Otevření nové služby - Charitní středisko Klíč

S novým rokem 2019 přichází i nová sociální služba, která je provozována Charitou Český Těšín, a to Charitní středisko „Klíč“ – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi.  Služba vznikla na základě potřebnosti obyvatel města Český Těšín, přičemž tato služba z dlouhodobého hlediska chyběla.