I pečující si zaslouží péči

V rámci projektu Pomáháme pečujícím III. aktualizovaly naše pracovnice příručku, která vznikla v roce 2015. V této příručce se nacházejí cenné rady, tipy a informace, které budou sloužit jako pomoc při péči v domácím prostředí o osoby blízké. Doufáme, že čtenáři neuvidí v naší příručce jenom zdroj informací, ale bude jim také cenným průvodcem a především podporou v roli pečovatele, která je nesmírně obtížná, ale zároveň velmi důležitá. Pečující umožňují svým blízkým strávit obtížná období svých životů v prostředí jejich domovů, proto si pečujících velice vážíme a snažíme se jim nabízet naše služby a podporu.

Mimo tuto příručku byly v rámci projektu realizovány ještě dvě setkání pečujících, byly zakoupeny kompenzační pomůcky do naši Půjčovny kompenzačních pomůcek a vytvořeny letáčky, které jsou distribuovány v čekárnách lékařských zařízení a dalších příslušných místech tak, aby efektivně informovali pečující o možnostech pomoci a podpory v jejich péči. Pevně věříme, že díky tomuto projektu pomůžeme mnohým rodinám a ulehčíme jim v této nelehké situaci.
Děkujeme Moravskoslezskému kraji, z jehož rozpočtu byl tento projekt spolufinancován!

5893_msk