Letošní malování v Charitním centru pro seniory

Klienti našeho seniorcentra, v čele s p. Drongem, se letos zaměřují na tvorbu sakrálních obrazů. Pro podporu své činnosti obdrželi peněžitý dar vybraný v rámci Postní almužny, která se konala v Římskokatolické farnosti v Českém Těšíně. V tomto postním období mohli věřící přispívat do papírových schránek "postniček", umístěných v kostelích po celé ČR. Další podporou pro tuto činnost je spolupráce s farářem v Horních Domaslavicích, Janem Vechetou.

Otec Jan výtvarný klub 24. 5. osobně navštívil, s našimi výtvarníky si popovídal a udělal jim poutavou přednášku o hvězdách a o vesmíru, což je kromě kreslení jeho další velký koníček. Nakonec naše výtvarníky pozval na plenér do Horních Domaslavic, kde jim nabídl zázemí na své faře. Tato celodenní návštěva se uskuteční v červnu a naši klienti budou moci tvořit a malovat v krásném a klidném prostředí, což jistě vytvoří inspirující podmínky, pro malování obrazů na dané téma.

Stanislav Laža, vedoucí Charitního centra pro seniory