Nová přepravní služba Charitní Taxík

Od 15. 3. 2021 mohou senioři nad 70 let a osoby se zdravotním omezením, s trvalým bydlištěm v Těrlicku nebo v Horních Bludovicích, využít novou přepravní službu Charitní Taxík na území Českého Těšína, Třince, Karviné i Havířova. Tato specializovaná doprava je poskytována osobám, které již nemohou z jakéhokoliv důvodu využít hromadnou dopravu, potřebují doprovodit k lékaři či pomoci s kompenzační pomůckou (chodítko, invalidní vozík apod.).

Jedná se o zpoplatněnou doplňkovou službu, tj. neregistrovanou sociální službu, která nabízí přepravu klientů pouze do registrovaných zdravotních zařízení v Těrlicku, Horních Bludovicích, Českém Těšíně, Karviné, Havířově a Třinci za cenu - 50Kč / 1 jízda. Doprovod  je v ceně (1 osoba) – asistence, opatrovník, průvodce.