Prázdniny v Charitním centru pro seniory

Období léta a letních prázdnin jsou všeobecně nazývány jako tzv. okurková sezóna. To ale neplatí pro naše seniorcentrum. Činnosti a programy jedou v plném proudu podle plánů aktivit na dané měsíce a klienti se jich, i přesto, že je čas dovolených, v hojném počtu účastní.

Kromě Klubu vařečka a Klubu zpívání s kytarou, které se v měsíci červenci nekonaly, ostatní klubové aktivity a činnosti vůbec nezaostávají za jinými měsíci. Klientky dochází na Pohybová cvičení, kde si při cvicích v sedě na židlích protáhnou celé tělo a posilují si svoji fyzickou vitalitu, na Dámském klubu se setkají se svými vrstevníky, proberou situaci kolem covidu, popovídají si, na jazykových klubech se naučí nová slovíčka a posunou se blíže ke svému přání - zvládnout cizí jazyk, při Tréninku paměti potrápí své mozkové buňky, v Ručních pracích vytvoří něco pěkného, oku lahodícího a užitečného. Filmový klub je zase obohatí o nové znalosti a vědomosti z říše zvířat, či přinese nové informace o  našich významných historických osobnostech jako je Marie Terezie nebo Karel IV. A Výtvarný kurz jede také na plné obrátky. V srpnu jsme se těšíli hlavně na vycházku po Svibici a opékání špekáčků.

Naďa Sakařová, pracovník v sociálních službách