Rok 2021 v Charitním domě pro matky v tísni

Poděkování patří všem, kteří Charitnímu domu pro matky v tísni v Českém Těšíně, pomohli s rekonstrukcí, opravami, materiálními a finančními dary v roce 2021. Celý rok 2021 byl pro klientky a zaměstnance velmi pestrý, začali jsme v lednu rekonstrukcí elektřiny v celém Azylovém domě, následovalo malování, úklid.

Díky finančnímu daru si děti z Azylového domu užily o prázdninách výlet do Mostů U Jablunkova na bobovou dráhu. Klientky společně vařily, tvořily a účastnily se přednášek, které byly pro ně zajištěny. Na azylovém domě byl natočen spot pro „Daránek“ o šikovné pekařce. Děti posílaly své výrobky do různých soutěží, několikrát se jim podařilo vyhrát odměnu a diplom. Na podzim nás čekalo velké stěhování všech klientek a zázemí pro zaměstnance do náhradních prostor. V azylovém domě se opravila střecha, opravovalo se topení a vyměnily dveře. Na pokojích klientek se namontovaly nové kuchyňské linky, na některých pokojích jsou nové skříně, židle a stoly. Před vánoci jsme se z náhradních prostor stěhovali zpět do opravených, zrekonstruovaných prostor.

Bc. Kateřina Hajdušková, vedoucí Charitního domu pro matky v tísni

IMG_20210813_110756