Výlet do Landek parku Ostrava

Díky výnosu z Tříkrálové sbírky jsou pro klienty Charitního střediska „Kometa“  realizovány výlety „Poznáváme náš region“. Prvním výletem byla návštěva Landek parku v Ostravě.

Potom, co v Charitním středisku „Kometa“ proběhla přednáška, kde byli klienti poučeni o tom, jak se mají chovat, jsme se vydali na autobus směr Ostrava. Cesta proběhla bez sebemenších komplikací, někteří klienti se úplně poprvé podívali do Ostravy a vyzkoušeli si, jaké to je projet se tramvají. Samotnou prohlídku jsme začali jízdou v důlním vláčku a klienti si tak mohli vyzkoušet, jak se dříve dopravovali havíři na vzdálená důlní pracoviště. Po projížďce ve vláčku jsme navštívili expozici Báňského záchranářství, kde jsme se mohli seznámit s náročnou a rizikovou činností báňských záchranářů, se záchrannými pracemi v podzemí a s dalšími zajímavostmi souvisejícími s jejich profesí. Následně jsme si na hlavu nasadili helmy a autenticky jsme sfárali do dolu původní těžní klecí, kde nás průvodce v důlních chodbách seznámil s fyzicky náročnou prací havířů v dole a ukázal nám různé důlní profese. Výlet jsme zakončili návštěvou akvária Landek a pak jsme spěchali na autobus, který nás odvezl zpátky do Karviné.

Bc. Věnka Pokorná, vedoucí Charitního střediska „Kometa“

landek3

landek2