Charitní dům pro matky v tísni v Českém Těšíně

V Charitním domě pro matky v tísni pomáháme matkám s dětmi a těhotným ženám v tíživé životní situaci. Poskytujeme ubytování s možností využití návazných služeb. Klientkám pomáháme vyřešit problematickou životní situaci, aby se naučily orientovat v náročných situacích, zvládly si uspořádat životní hodnoty. Poskytujeme klidné a bezpečné místo pro nový začátek, poradenství, pomoc a podporu sociálních pracovnic.

Jedná se o zpoplatněnou registrovanou sociální službou, která je poskytována v pobytovém zařízení.

Služba nabízí:
  • poskytnutí ubytování
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí
Služba je určena pro:

Služba je určena pro těhotné ženy od ukončeného 6 měsíce těhotenství. Matky/ženy, kterým bylo dítě svěřeno do péče (věková hranice dětí je 18 let) a zároveň splňují podmínku, že se ocitly bez přístřeší nebo v nevyhovujících bytových podmínkách, či v nevhodném rodinném prostředí a nejsou schopny vlastními silami zvládnout obtížnou životní situaci. Jsou fyzicky soběstačné (samostatné a bez pomoci další osoby vykonávají každodenní činnosti, sebeobsluhu, oblékání, hygienu) a mají zájem svoji sociální situaci řešit.

Dokumenty:

veřejný závazek
žádost o ubytování - Charitní dům pro matky v tísni
posudek lékaře Charitní dům pro matky v tísni
ceník poskytovaných služeb

informace pro uživatele sociální služby o zpracování jeho osobních údajů

Kontakty:

Vedoucí a sociální pracovník Charitního domu pro matky v tísní - Bc. Kateřina Hajdušková
tel.: 558 711 704, 603 287 959, email: 68Go87d7TantUeic-onjGK7_%dLDVc~fT-uk87j7T-M

Sociální pracovník - Bc. Kateřina Svačinová
tel.: 558 711 704, 739 586 341, email: 68Go87d7TlIkT7dgc8m%C19k6rGo97d4YanBZd54Ys

Provozní doba:
  • nepřetržitý provoz
  • Doba určená pro jednání se zájemcem o službu, s veřejností, orgány státní správy a jinými institucemi: v pracovní dny, pondělí - pátek od 8:00 – 14:00, dále dle individuální domluvy
Popis zařízení:

Charitní dům pro matky v tísni se nachází  v Českém Těšíně na ulici Třanovského 6, v blízkosti Masarykových sadů, nedaleko centra města. Nedaleko Charitního domu pro matky v tísni v Českém Těšíně se nachází katolický kostel, několik škol a školka. Součástí Charitního domu pro matky v tísni je zahrada s altánkem a pískoviště pro děti.

Tato služba byla podpořena dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje a města Český Těšín

5893_mskImage.ashx