Kolednická fotosoutěž

Všechny pokladničky jsou již dávno rozpečetěny a nastal čas na zveřejnění fotek, které zaslali koledníci do naší fotosoutěže.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 podle měst a obcí

Tříkrálová sbírka 2019 je již za námi a nyní se můžete podívat, kolik se podařilo vykoledovat v jednotlivých obcích a městech. Děkujeme všem dárcům a také dobrovolníkům.

Koledování na městském úřadě v Českém Těšíně

V pondělí 7. ledna dorazili naši koledníci i na městský úřad v Českém Těšíně. Můžete si prohlédnout pár fotek v přiložené fotogalerii.

Tradiční Tříkrálová sbírka otevírá nový rok! Přijměte poselství pokoje také ve vašich domovech.

My Tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujem Vám! Za zpěvu koledy zazvoní na zvonky domovů malí koledníci letos již podevatenácté. Spolu s přáním všeho nejlepšího do nového roku přinášejí také poselství naděje pro lidi v nouzi. Do největší sbírkové akce v republice pod vlajkou charitního kříže se může během prvních dvou lednových týdnů zapojit každý, ať už jako dobrovolník, koledník nebo dárce.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Do Tříkrálové sbírky se může zapojit každý

Podzim je v Charitě vždy spjat s přípravami na Tříkrálovou sbírku. Tato sbírka se bude v České republice konat již po devatenácté. Jedná se o největší dobrovolnický projekt na našem území, které ho se každoročně zúčastní až 50 000 dobrovolníků.

Ohlédnutí za Tříkrálovou sbírkou

Tříkrálová sbírka se letos konala již po osmnácté. Na 20 městských a obecních úřadech bylo v prosinci zapečetěno celkem 213 pokladniček.

Kino pro koledníky

Tříkrálová sbírka je již za námi a letošní rok byl v mnoha ohledech rekordní. Takového úspěchu se však nedá dosáhnout bez koledníků a dobrovolníků.

Úspěch v kolednické fotosoutěži

Po ukončení Tříkrálové sbírky byla vyhlášena fotografická soutěž „Veselé koledování“.