Aktivní červen v Charitním domě pokojného stáří

Měsíc červen byl pro naše klienty opravdu nabitý různými akcemi, do kterých se zapojilo mnoho dětí a rodinných příslušníků včetně našich zaměstnanců.

Jako první nás navštívily děti z MŠ Akátová Český Těšín, které v rámci mezigeneračního setkání měly pro naše klienty přichystáno vystoupení a to jak nejmenší děti tak i ty předškolní. Také všechny klienty obdarovali krásným přáním a plstěnou květinou. Všichni klienti byli s této milé návštěvy potěšeni a mnozí i dojati.

Další akcí bylo smažení vaječiny. Bohužel z důvodu špatného počasí jsme se museli přesunout ze zahrady do prostor jídelny. I tak jsme si hezky zavzpomínali, povyprávěli a pochutnali si na vaječině, kterou odvážně pod párty stanem usmažila naše paní kuchařka s panem údržbářem v té největší průtrži mračen. Dostali jsme také spoustu domácích ovocných koláčů. Dokonce jedna z našich klientek sama upekla meruňkový koláč.

Neuběhl ani týden a bylo tady další mezigenerační setkání tentokrát s žáky 7. třídy ZŠ pod Zvonek, kterému předcházely ručně psané dopisy pro každého klienta. V těchto dopisech se žáci představili a napsali pár řádků o tom, co je čeká a co již zažili. Pro klienty i žáky jsme měli přichystáno spoustu zábavných her jak uvnitř tak i venku na zahradě. Žáci se postupně seznamovali s klienty a k tomu jim sloužily stolní hry a nově nakoupené reminiscenční, hmatové, paměťové a logické hry. Naši klienti také obdrželi spoustu ručně vyráběných dárků, které jim osobně předaly děti. Všem se toto setkání líbilo a odnášeli si nové poznatky a snad i přátelství. Na podzim a v zimě se totiž ještě setkáme a společně vytvoříme obrazy litou technikou.

Ve třetím týdnu tohoto měsíce nás čekal společný výlet s kolegy s Charitního domu pro seniory v Hnojníku. Podívali jsme se do Karviné, navštívili park B. Němcové a kavárnu.

Dorota Přikrylová, aktivizační pracovník

červen2

IMG_20220614_105305

IMG_20220614_120237

červen v Charitním domě pokojného stáří (3)

červen3

Mezigenerační setkání se konají v rámci projektu „Setkávání generací“ podpořeného Moravskoslezským krajem a budou probíhat po celý rok 2022.

MSK - logo HD