Bramboroví ježci v Charitním centru pro seniory

Bramboroví ježci v Charitním centru pro seniory

Naše klientky mne opět překvapily jídlem, které se rozhodly v Klubu vařečka uvařit. Samozřejmě i jeden klient, který je nedílnou součástí a právoplatným členem tohoto klubu. Bramborové ježky.

Bramboroví ježci v podání našich klientek jsou vlastně špízy bez masa. Ale ani byste to nepoznali. Na špejli jsme napichovali střídavě kroužky brambor, točený salám, anglickou slaninu a cibuli. Pak jsme je dali péct do trouby. Než byli ježci úplně hotoví, byly na ně položeny plátky tvrdého sýra a vše se ještě nechalo na pár minut zapéct.
Během celé přípravy jsme si povídali, sdělili jsme si navzájem své názory a postřehy na aktuální témata. Atmosféra byla jako vždy super a v přátelském duchu. Pohodička. Moc se nám to líbilo a všichni jsme byli rádi, že jsme mohli být tak pěkně pospolu.

Hotoví ježci se podávali s tatarskou omáčkou a domácím salátem z červeného zelí. No, výborná mňamka.

Příští Vařečka proběhne v duchu retro, bude klasický „smažák“.

Naďa Sakařová, pracovník v sociálních službách