Pantomima v Charitním domě pokojného stáří

Minulý týden jsme s našimi klienty pojali ve formě her a zažili jsme u toho spoustu legrace. Jednu z aktivit tvořila pantomima, kdy každý z klientů dostal určitou profesi, kterou musel ostatním vysvětlit nebo názorně předvést. Ve výběru interpretace dané profese měl klient volnou ruku a záleželo jen na něm, zda se rozhodne pro verbální nebo neverbální ztvárnění. Úkolem ostatních bylo uhodnout o jaké zaměstnání se jedná.

Někdy nám to trvalo o něco déle, ale v konečné fázi jsme na to vždy přišli. Člověk by ani neřekl, kolik profesí existuje. My jsme se konkrétně dostali k 55 povoláním, a to zdaleka nejsou všechny. Musím říci, že u některých jsme se pořádně zapotili a museli jsme pořádně zapojit své mozkové závity, abychom ostatním klientům vysvětlili činnost, co jen nejlépe. Klienti hodnotili aktivitu velmi kladně. Ve skupině panovala velmi přátelská atmosféra a klienti mezi sebou neměli žádný ostych.

Monika Byrtusová, aktivizační pracovnice