Seniorská Olympiáda v Charitním centru pro seniory

Ve středu 21. 2. dopoledne jsme přivítali v našem seniorcentru klienty, kteří dorazili z Charitního domu pro seniory v Hnojníku a z Charitního domu pokojného stáří na Hrabinské. Přišli také místní, aby se s nimi setkali a poté utkali v soutěžích na Seniorské olympiádě. Sešlo se celkem 14 klientů ze tří středisek.

Při zahájení jsme si připomněli něco z dávné historie Olympijských her a symboly těchto mezinárodních sportovních soutěží, které spojují lidi po celém světě. Po úvodu zaplála pochodeň s olympijským ohněm a Seniorská olympiáda mohla začít. Na seniory čekalo šest stanovišť a na každém z nich mohli cvičit své schopnosti a obdržet za to body. Jednalo se o házení kroužků, skládání puzzlí, cvičení na hmat, navlékání korálků, cvičení na ručním rotopédu a hraní kuželek. Na stanovištích vše probíhalo v přátelském a soutěživém duchu.

Po dvou hodinách zápolení porota sečetla body a vyhlásila vítěze, od třetího po první místo. Na prvním skončila p. Věra (Charitní centrum pro seniory), která také obdržela putovní olympijský pohár, který jí přivezl p. Alfréd (Charitní dům pokojného stáří) – vítěz loňské Seniorské olympiády v Hnojníku.

A tak skončila letošní Seniorská olympiáda. Klienti si na ní nejen zasoutěžili, ale také si mohli popovídat, setkat se mezi jednotlivými středisky. S dobrou náladou se rozešli a spěchali každý na zasloužený oběd. Těšíme se na příští rok, kdy seniorská olympiáda proběhne nejspíš v Charitním domově pokojného stáří na Hrabinské.

Stanislav Laža

Olympiáda 1